Nieuwsarchief

Vanaf 11 mei mag iedereen weer de baan op!

Let a.u.b. op de volgende regels:

–        Behalve voor kinderen t/m 12 jaar mag er uitsluitend enkelspel worden gespeeld. De bedoeling is om per 1 juni dit op te schalen naar 4 spelers per baan, onder voorbehoud dat door de versoepeling van de landelijke richtlijnen dit niet leidt tot een grote toename van nieuwe besmettingen van het coronavirus. Jullie worden uiteraard geïnformeerd wanneer het weer is toegestaan om dubbelspel te spelen.

–        In deze fase is het alleen voor personen uit één en hetzelfde gezin toegestaan om dubbelspel te spelen

–        De kantine, het terras en kleedkamers blijven gesloten. Deze maatregel geldt vooralsnog tot 1 september, hoewel de KNLTB zich er sterk voor maakt deze datum, in lijn met het gefaseerd openstellen van de horeca v.a. 1 juni, te vervroegen.

–        Als er niet gereserveerd is, is het niet toegestaan op het park aanwezig te zijn.

———————

Vanaf woensdag 6 mei kan de jeugd weer gaan tennissen bij T.C. Hontenisse. De leden zijn hierover geïnformeerd per e-mail.

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING ROBERT ASSELMAN

De Dorpsraad Kloosterzande heeft Robert voorgedragen voor een koninklijke onderscheiding. Dit heeft er toe geleid dat Robert op vrijdag 26 april 2019 in De Binnendeùr van burgemeester Mulder een lintje opgespeld gekregen heeft. Natuurlijk feliciteren wij Robert van harte met deze onderscheiding. Hier een dankwoord van Robert: 

Kijk even onder het kopje Ledeninfo voor een uiteenzetting over de beginjaren van T.C. Hontenisse geschreven door mede-oprichter George Hiel.GESLAAGD 2E WFS FINANCIAL ENGINEERING & COACHING JEUGD DUBBEL TOERNOOI   Zondag 17 maart jl  vond het 2e jeugd dubbel toernooi plaats, bedoeld als warming up voor de komende competitie en onze regionale jeugd te stimuleren de tennissport op te blijven pakken.   Het deelnemersveld was weliswaar met 13 jeugdspelers minder groot dan vorig jaar maar de sportieve strijd en plezier was er niet minder om. Ook de talrijk opgekomen supporters stemden ons tot grote tevredenheid.   Alle deelnemers hebben minimaal 3 wedstrijden gespeeld waarbij de start later was door een enorme hagel- en regenbui in de ochtend. De weergoden waren ons daarna erg gunstig gezind.   De deelnemers kwamen vooral van TC Hontenisse (7) en TC Game’78 (4). Ook TC Hulster Ambacht en TC Eikenhof hadden een representant  in het toernooi. We zijn deze kids erg dankbaar voor hun enthousiasme en vooral sportieve inzet. Geen onvertogen woord en elkaar coachend zijn hartverwarmende taferelen die we zagen en van harte stimuleren! De sociale contacten onderlinge hebben ze in ieder geval goed op kunnen halen (en dat zonder gsm… 😉 )   Iedereen kreeg na afloop uit handen van organisator en hoofdsponsor, Tom Willaert, een fraaie herdenkingsmedaille met lint overhandigd. Omdat er ook gestreden werd om een eerste prijs als beste dubbelaar bij zowel de meisjes als jongens werden ook 2 bekers uitgereikt.   Bij de meisjes werd de winnaar Kirsten Vierbergen van TC Game’78 uit Clinge. Bij de jongens werd de winnaar Jesse Willaert van TC Hontenisse en kreeg zo zijn revanche voor vorig jaar waarin hij op gamesaldo de eerste plaats net misliep.. Beide winnaars kregen van de organisator nog de gelegenheid om een speech te houden voor het talrijke aanwezige publiek in een volle kantine.. Hun overlappende tekst was: “ Het was goed… “ Geweldig toch..   Vanaf deze plaats danken we naast de hoofdsponsor ook nog Landwinkel Oude Stoof van familie van Assche uit Hengstdijk die zeer fraaie fruitpakketjes had gemaakt en ter beschikking had gesteld voor alle deelnemers net zoals vorig jaar. Daarnaast zijn we onze leden Tilly en Annemarie dank verschuldigd voor het bemensen van de keuken en het bakken van de vele frieten en frikandellen.   Het staat vast dat een 3e editie volgend jaar weer op de agenda geplaatst wordt.  


Competitie indeling en evenementenkalender bekend!

30 maart begint de competitie weer bij T.C. Hontenisse, de twee heren teams op zaterdag spelen die dag thuis. De indeling voor de teams is te vinden op:  https://mijnknltb.toernooi.nl/league/DE957A10-4053-47DB-9A53-3428A1BC3E4A/club/435

De evenementenkalender is te vinden op de pagina ‘Evenementen’.


Algemene ledenvergadering maandag 4 februari

Op maandag 4 februari 2019 om 19:30 uur wordt in de kantine een Algemene Ledenvergadering gehouden.

De algemene vergaderstukken zijn per e-mail verstuurd.


2e Jeugd Toernooi T.C. Hontenisse 

Op zondag 17 maart wordt voor de tweede keer een jeugd toernooi georganiseerd bij T.C. Hontenisse. Klik op de uitnodiging hier onder voor meer informatie!

2e Jeugd (dubbel) toernooi TC Hontenisse


40-jarig jubileum en huldiging kampioenen

Op 16 juni 2018 werd het 40 jarig jubileum van T.C. Hontenisse gevierd. In de voorjaarscompetitie van dit jaar werden 4 van de 5 teams kampioen, een hele prestatie! alle kampioenen zijn gehuldigd!

Omroep Hulst heeft van deze avond een leuke rapportage gemaakt:  https://www.youtube.com/watch?v=_dmssbYK3xc


Van Gassen Vastgoed Tulpen Toernooi 2018.

Inmiddels zit de 2e editie van het Van Gassen Vastgoed Tulpen Toernooi er helaas weer al op. We kijken terug op weer een week gezelligheid en leuk tennis!

Wij feliciteren de volgende kampioenen!

DE8: Vivian Uvyn
GD7: Fernando Torres-Vuyk + Anneke Meeuse
DD7: Vivian Uvyn-de Block + Alita Wieland
HD7 2e plaats: Jos Morcus + Jeroen van Loon
HD7 1e plaats: Ben Huisman + Honny van Dorsselaer
HE7: Thomas De Decker
GD6: Bob Hamelink + Franca Hamelink
DD6: Nicol de Waal + Catelijne Broos
HD6: Erwin Claassens + Martin Hollestelle
DE6: Ellen de Bruijn
HE6: Bas Dingenouts
DE5: Lieke Coenen

Applausje voor deze talenten!


Zeer geslaagd 1e TC Hontenisse jeugd dubbel toernooi.

Alleen maar blije gezichten gezien en een zeer contente organisator Tom..  Alles verliep tot op de minuut nauwkeurig…

De kantine heeft dan ook nog eens goed gedraaid maar dat kan niet anders met Annemarie en Tilly achter de bar en in de keuken. Annemarie kreeg zelfs toestemming van haar man om op haar huwelijksverjaardag te komen helpen. Een luidkeels meegezongen “lang zullen ze leven..” werd dan ook haar deel. De friet werd door diverse telefoontjes van Tilly langs alle kanten aangevoerd vanwege de vele vraag van al die jonge hongerige spelers..

Er werd in de tussentijd natuurlijk serieus getennist en wat een strijd is het geworden! Spannend en minimale verschillen in de uitslagen. Geen onvertogen woord en super sportief. We mogen trots zijn op onze Oost ZeeuwsVlaamse tennisjeugd!

De uiteindelijke winnaars zijn geworden:
Meisjes 10 t/m 14 jaar: Chiara Marin van TC Hulster Ambacht
Jongens 10 tot 14 jaar: Marnix Fassaert van TC Eikenhof maar competitiespeler bij TC Hontenisse
Jongens 14 t/m 17 jaar: Mike Leenders van TC Animo

Zij kregen uit handen van voorzitter Martien de winnaarstrofee en tenslotte kregen alle deelnemers ook nog de herinneringsmedaille en fruittraktatie namens de sponsoren Wfs Financial Engineering & Coaching en Landwinkel Oude Stoof

Foto’s, zie Facebook.  Gemaakt door Natasja Vierbergen-Haak van TC Game ’78. Dank voor deze impressie!!

Tot volgend jaar!